Εγκαταστάσεις Σεραφείου

Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων είναι ένα σπουδαίο έργο με πολλαπλές χρήσεις, προσιτό σε όλες και όλους τους κατοίκους, αλλά και επισκέπτες της πόλης.

Υπηρεσίες αθλητισμού, δράσεις πολιτισμού και ανοιχτά εργαστήρια, πρωτοβουλίες τεχνολογικής και κοινωνικής καινοτομίας, στεγάζονται και φιλοξενούνται σε ένα ασφαλές και σύγχρονο συγκρότημα, με μια κοινή επιδίωξη: να προσφέρουν νέες δυνατότητες, εκπαίδευση αλλά και ψυχαγωγία, να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Στο Κολυμβητήριο του Σεραφείου λειτουργούν 2 πισίνες, μια 25Χ33 μέτρα (υπο-ολυμπιακών διαστάσεων) και μια βοηθητική για μικρά παιδιά.

Πραγματοποιούνται επίσης προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά και ενήλικες. Στους χώρους υπάρχουν κερκίδες θεατών χωρητικότητας 370 θέσεων κι αποδυτήρια, με πρόσβαση σε ΑμΕΑ.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

επιφάνειας 815 τ.μ.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

3 ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

με δυνατότητα μετατροπής τους σε γήπεδα βόλεϊ

ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΝΙΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Μια πρότυπη παιδική χαρά που απευθύνεται σε 4 ηλικιακές ομάδες:

  • Νήπια (1+)
  • Προσχολική ηλικία (2+)
  • Σχολική ηλικία (6+) και έφηβοι

Εδώ το παιχνίδι γίνεται αφετηρία για μάθηση και ο σχεδιασμός προσφέρει διαφορετικά ερεθίσματα σε κάθε ηλικία, με χώρους για ελεύθερο παιχνίδι και πρόσβαση σε ΑμΕΑ.

ΤΡΙΩΡΟΦΟ ΚΤΙΡΙΟ

Στο τριώροφο κτίριο του Σεραφείου στεγάζονται οι τεχνικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες του, καθώς και μερικά από τα πιο καινοτόμα εγχειρήματα του Δήμου Αθηναίων (This is Athens, Athens Digital Lab, Εργαστήριο ΠΟΙΩ/ Έτσι μαθαίνω καλύτερα, Athens Film Office, ΔΑΕΜ). Στο κτίριο φιλοξενούνται επίσης εργαστήρια και συναντήσεις περιορισμένης χωρητικότητας.