Διημερίδα Δράσεων με θέμα τον Αειφορικό Σχεδιασμό του Χώρου

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διημερίδα Δράσεων με θέμα τον Αειφορικό Σχεδιασμό του Χώρου

26 Ιουνίου, 2023 @ 12:00 μμ 27 Ιουνίου, 2023 @ 10:00 πμ

Διημερίδα ΠΑΔΑ 1

Το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και το ΠΜΣ του Τμήματος με τίτλο “Αειφορικός Σχεδιασμός Αρχιτεκτονικού Χώρου” σας προσκαλούν στη Διημερίδα Παράλληλων Δράσεων με θέμα τον “Αειφορικό Σχεδιασμό του Χώρου”, στις 26 & 27 Ιουνίου 2023 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων https://mssuda.uniwa.gr/diimerida-26-27-06-2023/.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν:

1. Έκθεση σπουδαστικών εργασιών του Τμήματος και του ΠΜΣ με θέματα Χώρου και Αειφορικού Σχεδιασμού (θα παρουσιαστούν εργασίες από συνέργειες του Τμήματος με τους Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, Δήμο Καρπενησίου, Δήμο Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής και Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»).

2. Επιστημονική ημερίδα με θέματα που άπτονται του Αειφορικού Σχεδιασμού πόλης, υπαίθριων χώρων και κτιρίων. Το πρόγραμμα της επιστημονικής ημερίδας έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ (θα χρειαστεί εγγραφή και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης https://mssuda.uniwa.gr/imerida-omilies/ )

3. Σπουδαστικό Workshop για τελειόφοιτους και αποφοίτους Τμημάτων με συναφή γνωστικά αντικείμενα και θέμα «Χωρικοί Μετασχηματισμοί ως Μηχανές Φωτός». Το σπουδαστικό Workshop θα έχει διάρκεια τριών ημερών (πληροφορίες και εγγραφή https://mssuda.uniwa.gr/spoydastiko-workshop/)

4. Παιδικά εργαστήρια για παιδιά του Δημοτικού ηλικίας 6-8 ετών και 9-12 ετών. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από μικτές ομάδες διδασκόντων αποτελούμενες από Αρχιτέκτονες, Αρχιτέκτονες Εσωτερικού Χώρου και Εικαστικούς, συνεργάτες και Καθηγητές του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.  Τα εργαστήρια οργανώνονται σε δυο αυτοτελείς κύκλους Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Ιουνίου αντίστοιχα. Οι δυο κύκλοι εργαστηρίων αφορούν και στις δυο ηλικιακές ομάδες παιδιών.  Κάθε εργαστήριο έχει διάρκεια μιάμισης ώρας:

  • Δευτέρα 26 Ιουνίου  “Τα παιδιά σχεδιάζουν τον δημόσιο χώρο και τη γειτονιά”
  • Τρίτη 27 Ιουνίου “Που θα βρούμε ενέργεια και πως θα την χρησιμοποιήσουμε”

(πληροφορίες και εγγραφή https://mssuda.uniwa.gr/paidiko-ergastirio/)

Θα χαρούμε πολύ να συμμετάσχετε αλλά και να συνδράμετε στις εργασίες της Διημερίδα Παράλληλων Δράσεων με θέμα τον “Αειφορικό Σχεδιασμό του Χώρου”.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης με τους ομιλητές της ημερίδας και άλλες πληροφορίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://mssuda.uniwa.gr/geniko-programma/

Οι δράσεις του διήμερου προσφέρονται δωρεάν με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τη φιλοξενία του Σεράφειου.

Εκ μέρους της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής

Δρ Μάρω Σίνου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια,

Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής

Διευθύντρια του ΠΜΣ «Αειφορικός Σχεδιασμός Αρχιτεκτονικού Χώρου»

Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144
Athens, 11854 Greece
+ Χάρτης Google
2103426842