Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

2 Ιουλίου, 2022 @ 10:00 πμ 3:00 μμ

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων
Σάββατο 2 Ιουλίου
10.00πμ-15.00μμ

Το πλάνο καλοκαιρινών εξορμήσεων του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας σε ασφαλείς και καλαίσθητους χώρους εκτός νοσοκομείων συνεχίζεται, καθώς πλησιάζουμε στην «καρδιά» του καλοκαιριού που επιφυλάσσει ιδιαίτερες προκλήσεις για την εθελοντική αιμοδοσία. Με την ευκαιρία της επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων  που είχαν διακοπεί την περίοδο των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, η προσπάθεια προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών (ιδιαίτερα νέων ηλικιακά ομάδων) συνεχίζεται ακόμα πιο εντατικά, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η η απρόσκοπτη κάλυψη των αναγκών αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

Ένας χώρος, που έχει συνδεθεί με την φιλοξενία επιτυχημένων εθελοντικών δραστηριοτήτων και που ταυτόχρονα προσελκύει νέους ανθρώπους και αθλούμενους, είναι το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (www.serafio.gr), που για ακόμα μια φορά έχουμε τη χαρά να φιλοξενεί μια δράση αιμοδοσίας του Ε.ΚΕ.Α.

Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων είναι ένα σύγχρονο κέντρο πολλαπλών χρήσεων με επίκεντρο τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και την Καινοτομία, που μαζί με τον Εθελοντισμό, αποτελούν τον συνεκτικό ιστό της σύγχρονης κοινωνίας των πολιτών.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, καλεί όσους νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες θέλουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της περιόδου, να προσέλθουν το Σάββατο 2 Ιουλίου, και ώρες 10.30-15.30μμ. στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144). Στο χώρο παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης για τους επισκέπτες, κάτι που καθιστά την προσέλευση των ενδιαφερόμενων εθελοντών αιμοδοτών ακόμα πιο εύκολη.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
  • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού από τη Δευτέρα 27/6 έως και Παρασκευή 1/7 στα τηλ. 2132146726-16, καθημερινά (9:00-15.00).

Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορεί να προσφέρει αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Βγαίνουμε έξω!
Δίνουμε αίμα!
Μοιραζόμαστε τη ζωή!

#ekea #serafio #cityofathens

Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144
Athens, 11854 Greece
+ Χάρτης Google
2103426842