Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Stronger Together through Artificial Intelligence for common good

9 Δεκεμβρίου, 2022 @ 8:00 πμ 11 Δεκεμβρίου, 2022 @ 5:00 μμ

british council

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα «Stronger Together through Artificial Intelligence for common good», που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη Microsoft, φιλοδοξεί:

• Να εμπνεύσει νέους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη εφαρμογών με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο

• Να λειτουργήσει ως μια πλατφόρμα όπου οι νέες και οι νέοι θα μπορούν να δημιουργήσουν πρωτότυπα συστήματα και να ανταλλάξουν καινοτόμες ιδέες

• Να ενισχύσει τον δημόσιο διάλογο για τη θετική επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στη κοινωνία Η κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι να αναπτύξει ή να ενισχύσει συγκεκριμένες δεξιότητες των νέων ώστε να σχεδιάσουν καινοτόμες λύσεις σε κοινωνικά ζητήματα, χρησιμοποιώντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και να τους ενθαρρύνει να συνδιαλλαγούν με τους υπευθύνους χάραξης πολιτικών και να σχεδιάσουν μαζί προτάσεις.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή νέων (18 -30 ετών) μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων:

• Στοχευμένες ομαδικές συζητήσεις (focus groups) με νέους από όλη την Ευρώπη σχετικά με τις δυνατότητες και τις βέλτιστες πρακτικές της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης με κοινωνικό αντίκτυπο (Σεπτέμβριος 2022).

• Διήμερο εργαστήριο (hackathon) στην Αθήνα με νέους και νέες στη διάρκεια του οποίου θα αναδειχθούν προτάσεις και λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης σε ζητήματα κλιματικής κρίσης.(Δεκέμβριος 2022)

• Η ομάδα που θα διακριθεί και θα ξεχωρίσει θα έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί και να γνωρίσει από κοντά ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης στη Βρετανία (Φεβρουάριος 2023).

• Στοχευμένες ομαδικές συζητήσεις (focus groups) με νέους από όλη την Ευρώπη σχετικά με τα εμπόδια και την πρόσβαση στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης για κοινωνικό αντίκτυπο με σκοπό τη διαμόρφωση συστάσεων πολιτικής Δεκέμβριος 2022).

• Διαδικτυακή εκδήλωση που θα φιλοξενήσει ειδικούς σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Στην εκδήλωση θα κληθούν να συμμετέχουν ερευνητές, εταιρίες και ακαδημαϊκοί. Ο σκοπός της είναι να ενώσει νέους και νέες από όλη την Ευρώπη με υπευθύνους λήψης αποφάσεων σε σχέση με τις πολιτικές για την Τεχνητή Νοημοσύνη ως εργαλείο αντιμετώπισης κοινωνικών ζητημάτων και κλιματικής αλλαγής (Ιανουάριος 2023).

Μετάβαση στο περιεχόμενο