Το illustradays, το πιο χρωματιστό φεστιβάλ της πόλης, επιστρέφει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2022

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το illustradays, το πιο χρωματιστό φεστιβάλ της πόλης, επιστρέφει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2022

Επαναλαμβανόμενη εκδήλωση δες τα όλα

11 Σεπτεμβρίου, 2022 @ 11:00 πμ 8:30 μμ

Μετά την πρώτη του επιτυχημένη διοργάνωση, το illustradays φέρνει στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά ένα κομμάτι δημιουργικότητας από κάθε γωνιά του κόσμου και ταυτόχρονα, φέρνει στην Ελλάδα το μοναδικό της φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη της εικονογράφησης. Ένα φεστιβάλ που το 2021 φιλοξένησε τη δουλειά περισσότερων από 150 καλλιτεχνών και καλωσόρισε πάνω από 3500 επισκέπτες και επισκέπτριες που αγαπάνε το illustration και το εικονογραφημένο βιβλίο.

Το illustradays 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 9-18 Σεπτεμβρίου 2022 στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων με δωρεάν είσοδο για το κοινό όλων των ηλικιών.

Χρωματιστές εκθέσεις, διαδραστικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, πλάσματα βγαλμένα από σελίδες και έργα τέχνης, experts που μοιράζονται τα μυστικά τους σε εμπνευσμένες ομιλίες και portfolio reviews, networking δράσεις για εικονογράφους, μια μεγάλη ανοιχτή βιβλιοθήκη, καλεσμένοι και καλεσμένες από κάθε σημείο της γης και πολλές άλλες δράσεις, έρχονται σε αυτήν τη χαρούμενη, δημιουργική και συμπεριληπτική γιορτή.

«Μια αχτίδα από φως (beam of light)»: η θεματική του illustradays 2022

Μια αχτίδα από φως. Φως που δείχνει το δρόμο. Φως που δίνει ασφάλεια μέσα στο σκοτάδι. Φως που μας βοηθάει να βλέπουμε τα χρώματα και να καταλαβαίνουμε τον κόσμο γύρω μας. Το illustration είναι φως και το φως γεννά το illustration.

Και αυτό το επιβεβαιώνει και η ίδια η λέξη, η οποία προέρχεται απότη λατινική illustrare που σημαίνει δίνω φως, κάνω κάτι πιο φωτεινό, διαφωτίζω. Έτσι, η εικονογράφηση είναι εκεί για να φωτίζει ιδέες, λέξεις και ιστορίες ενώ το φεστιβάλ με την επιλογή αυτής της θεματικής, δείχνει την πρόθεσή του να αναδείξει την καλλιτεχνική κοινότητα και τη δουλειά της, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο φως σε αυτή τη μοναδική μορφή τέχνης με τις τόσες διαφορετικές εφαρμογές.

Αυτή είναι η νέα αφίσα του φεστιβάλ, όπως τη δημιούργησε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του illustradays 2022, Ίρις Σαμαρτζή, αποτυπώνοντας ένα κομμάτι όσων συμβαίνουν στα γεμάτα χρώματα εργαστήρια των εικονογράφων.

Τρεις εκθέσεις από καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού θα παρουσιαστούν φέτος στο Σεράφειο ΔΑ. Πιο αναλυτικά:

Η συνεργασία του φεστιβάλ με το Fondazione Zavrelκαι την έκθεση Le Immagini Della Fantasia συνεχίζεται με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με διεθνείς καλλιτέχνες και τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο. Ο Gabriel Pacheco, καλλιτέχνης και επιμελητής της έκθεσης, ξεκινά από τη θεματική «beam of light» και κάνει μια μικρή αναδρομή στις διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων για να δημιουργήσει μια σύνθεση εικονογράφων και έργων, αποκλειστικά για το illustradays 2022.

Και φυσικά, το φεστιβάλ προσκαλεί εικονογράφους από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και εικονογράφους που ζουν και εργάζονται στη χώρα, να δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από τη θεματική τουκαι να δώσουν τις δικές τους ερμηνείες στο φως. Τα επιλεγμένα από διεθνή επιτροπή έργα θα δημιουργήσουν μια πρωτότυπη έκθεση.

Τέλος, η τρίτη έκθεση του φεστιβάλ θα είναι αποτέλεσμα μιας ακόμα δημιουργικής συνεργασίας, αυτή τη φορά με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το illustradays και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν μια έκθεση αφιερωμένη σε κάποια από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της εικονογράφησης της χώρας μέσα από παιδικά βιβλία που ξεχώρισαν τα τελευταία 20 χρόνια. Μια έκθεση που θα είναι μόνο η αρχή μιας ξεχωριστής συνεργασίας!

Ολόκληρο το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκθέσεις, τα δημιουργικά εργαστήρια, τις ομιλίες και τις δράσεις του φεστιβάλ θα βρίσκονται στο site του: illustradays.gr.

Ανακάλυψε και τα social media του illustradays:

Facebook: @illustradays

Instagram: @illustradays

Youtube channel: @illustradays

illustradays 2022 invitation eng 1

Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144
Athens, 11854 Greece
+ Χάρτης Google
2103426842